Neizmetiet tos: kā pagatavot ievārījumu no mandarīnu miziņām, pievienojot tikai vienu sastāvdaļu

mandarīnu

Izmantojot vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas, var pagatavot mājās ievārījumu ar bagātīgu garšu un neatsakāmu tekstūru.

Mēs bieži izmetam augļu daļas, kuras var izmantot virtuvē. Spilgts piemērs ir mandarīnu miziņa, kurai ir bagātīga garša, eļļas aromāti un ideāla tekstūra mājās gatavotu saldumu pagatavošanai.

Atšķirībā no mīkstuma, miza nodrošina bagātāku garšu ar vieglu rūgtumu, kas ideāli piemērota sabalansētam uzturam. Šajā gadījumā tā pārvēršas želeveida ievārījumā ar sīkiem gabaliņiem, kas atgādina tradicionālo ievārījumu.

Neizmetiet tos: kā pagatavot ievārījumu no mandarīnu miziņām, pievienojot tikai vienu sastāvdaļu

Šis recepte ir ne tikai garšīga uzsmērēšanai uz grauzdiņiem vai pīrāgu pildījumam, bet arī ideāli piemērota kā garnīrs gaļai un skābeno-saldajiem ēdieniem, kas ir pilni ar individualitāti.

Mandarīnu miziņu ievārījuma recepte

Neizmetiet tos: kā pagatavot ievārījumu no mandarīnu miziņām, pievienojot tikai vienu sastāvdaļu

Sastāvdaļas:

  • 6 mandarīni (tikai miziņa)
  • 500 g cukura
  • 1 citrona sula
  • Ūdens (nepieciešamais daudzums)

Soli pa solim:

Nomazgājiet un notīriet miziņu. Rūpīgi nomazgājiet mandarīnus ar suku zem tekoša ūdens, lai noņemtu vasku un netīrumus. Notīriet miziņu un sagrieziet plānās strīpās.

Blanšējiet. Ielieciet strīpiņas katlā ar aukstu ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet 5 minūtes. Nosusiniet un atkārtojiet šo darbību vēl divas reizes, lai atbrīvotos no rūgtuma.

Neizmetiet tos: kā pagatavot ievārījumu no mandarīnu miziņām, pievienojot tikai vienu sastāvdaļu

Vāriet ar cukuru. Tīrā katlā ielieciet blanšēto miziņu, cukuru, citrona sulu un uzlejiet ūdeni, lai tas tikko pārklātu lapas. Vāriet uz lēnas uguns 40–50 minūtes, periodiski maisot.

Ielejiet pudelēs. Kad maisījums sabiezēs un iegūs ievārījuma konsistenci, noņemiet no uguns un izlejiet sterilizētās burciņās. Cieši aizskrūvējiet un glabājiet ledusskapī.

BMWspeed