Es pārdodu augļus, un šo triku es izmantoju jau vairākus mēnešus, lai banāni nepaliktu melni: tas darbojas.

banāni

Katrs no mums ir saskāries ar šādu situāciju: mēs pērkam banānu ķekaru augļu veikalā vai supermarketā , bet, kad gribam tos ēst, tie izrādās mīksti, melni un neapetīti. Banāni ir vieni no veselīgākajiem augļiem , bet tiem ir viens trūkums: tie pārāk ātri nogatavojas. Tieši šeit noder triks, ko sociālajos tīklos dalījās pieredzējušais augļu tirgotājs Rauls Kardaba.

Tas ir ļoti vienkāršs mājas paņēmiens, ko var izmēģināt ikviens, lai pilnībā baudītu šo augli un samazinātu pārtikas atkritumu daudzumu. Tas ir vērts atcerēties, jo dažkārt tikai divu trīs dienu laikā banāni var no ideāliem pārvērsties tumšos, gan uz mizas, gan mīkstumā. Par laimi, šo problēmu var viegli atrisināt.

Es pārdodu augļus, un šo triku es izmantoju jau vairākus mēnešus, lai banāni nepaliktu melni: tas darbojas.

Kā novērst banānu melnošanu?

Pirmkārt, jāatzīmē, ka iemesls tik ātrai banānu nogatavināšanai ir saistīts ar etilēna ražošanu — gāzi, ko izdala pats auglis un kas paātrina tā nogatavināšanos. Lai gan tas ir pilnīgi dabisks un nepieciešams process, tas izraisa ātru banānu oksidēšanos, kā rezultātā tie jau pēc dažām dienām kļūst negaršīgi.

Tāpēc, kā skaidro Rauls, ir jānovērš banāna kātiņa, kas izdala visvairāk etilēna, saskare ar gaisu. Tieši šeit nogatavināšanās process noris visintensīvāk, tāpēc ieteicams to pārklāt ar polietilēna plēvi . Iepakojums jābūt ciešam, lai nepieļautu gaisa iekļūšanu. Tādējādi banāni labāk saglabājas un nedzēst. Izskaidrosim, kā to izdarīt soli pa solim:

Ja banāni ir savākti ķekaros, sadaliet tos. Lai gan šis solis nav obligāts, ir lietderīgi pārbaudīt katra banāna gatavību atsevišķi.

Tad ņemiet polietilēna plēves gabalu un apvītiet to ap kātiņu tā, lai tas būtu pilnībā noslēgts.

Pārliecinieties, ka tas cieši pieguļ. Ja jums nav polietilēna plēves, varat izmantot alumīnija foliju, viegli piespiežot to, lai tā pieņemtu kātiņa formu.

Nākamais solis — glabājiet banānus vēsā, sausā vietā. Nelietojiet tos tiešā saules gaismā, pie krāsns vai plīts.

Es pārdodu augļus, un šo triku es izmantoju jau vairākus mēnešus, lai banāni nepaliktu melni: tas darbojas.

Vasaras laikā tos var uzglabāt ledusskapī. Šajā gadījumā augļu pārdevējs iesaka ievietot tos papīra maisiņā, lai tie nesabojātos no mitruma.

Papildu ieteikumi

Raula triks ir ļoti efektīvs, lai uzglabātu banānus, bet ir arī citi padomi, kas patiešām ir noderīgi, lai pagarinātu to derīguma termiņu.

Pirmā lieta, uz ko jāpievērš uzmanība, ir to uzglabāšanas vieta. Svarīgi tos neuzglabāt kopā ar citiem augļiem, piemēram, āboliem, avokado vai kivi, jo tie izdala etilēnu, kas banānus mīkstina un padara tumšākus ātrāk nekā parasti. Ideāli būtu tos uzglabāt atsevišķi.

No otras puses, ļoti svarīgi ir neuzglabāt banānus tuvu siltuma avotiem ļoti vienkārša iemesla dēļ: siltums paātrina augļu nogatavināšanos. Eksperti iesaka tos uzglabāt sausā, vēsā un labi vēdināmā vietā.

Ja, neskatoties uz visiem šiem ieteikumiem, atrodat pārgatavojušos banānus, neizmetiet tos. Šādā gadījumā tos var nomizot un sasaldēt, lai uzglabātu vairākas nedēļas, un pēc tam izmantot smūtiju, kūku, mājās gatavota saldējuma u. c. pagatavošanai. Tas ir ļoti vienkārši: sasmalciniet tos blenderī.

Noderība veselībai

Pasaules Veselības organizācija (PVO) iesaka ēst piecus augļus dienā, un banāni ir viena no labākajām izvēlēm. Tie ir bagāti ar kāliju, kas ir ļoti svarīgs minerālvielas muskuļu un nervu sistēmas pareizai darbībai. Tie ir bagāti arī ar šķiedrvielām, kas veicina sāta sajūtu un regulē gremošanu.

Es pārdodu augļus, un šo triku es izmantoju jau vairākus mēnešus, lai banāni nepaliktu melni: tas darbojas.

Runājot par vitamīnu saturu, banānos ir C vitamīns, kam piemīt antioksidantu īpašības, un B6 vitamīns, kas nepieciešams serotonīna, pazīstama kā „laimes hormona”, ražošanai.

Vērts pieminēt arī lēni uzsūcošos dabiskos ogļhidrātus, kas nodrošina fizisko un garīgo enerģiju. Turklāt tas ir garšīgs, viegli sagremojams auglis ar ļoti zemu nātrija un tauku saturu.

Īsumā, Raula Kardabas metode, kā novērst augļu tumšāku krāsu, ir vienkārša un saprotama, ļaujot mums baudīt šos augļus ideālā stāvoklī. Viss, kas nepieciešams, ir neliels polietilēna plēves gabals un dažas minūtes, un jūs varat saglabāt augļus vairākas dienas. Šie praktiskie padomi, ar kuriem dalījušies cilvēki, kas ikdienā strādā ar augļiem un dārzeņiem, ir neatsverami.

BMWspeed