Šo divu sastāvdaļu kombinācija var būt ļoti noderīga mājās. Kādas ir tās priekšrocības un kur to vislabāk lietot?
Pārtikas sodas un raudzēšanas līdzekļa sajaukšana ir ļoti noderīga mājās, īpaši virtuvē. Šajā rakstā mēs pastāstīsim par tās priekšrocībām un sniegsim soli pa solim instrukcijas pareizai pagatavošanai. Turklāt tas ir ļoti noderīgi, lai uzturētu telpaugu labu stāvokli.
Šis vienkārši pagatavojamais un ekonomisks mājas risinājums kļūst arvien populārāks pateicoties savām praktiskajām priekšrocībām.
Konkrēti, galvenā pārtikas sodas un rauga kombinācijas priekšrocība ir oglekļa dioksīda izdalīšanās, kas var būt noderīga virtuvē. Tas palielina dažādu ēdienu apjomu un apjomu .
Receptēs ar skābām sastāvdaļām, piemēram, jogurtu, citronu, kakao utt., pārtikas soda ir efektīvāka, bet, ja to neitralizē, tā var atstāt rūgtu pēcgaršu. Tāpēc apjoms un apjoms nav vienīgās priekšrocības. Šādos receptēs raudzēšanas līdzeklis var palīdzēt neitralizēt šo garšu, kā arī nodrošināt raudzēšanas efektu.
Ir ļoti svarīgi precīzi ievērot recepti un izmantot pareizo katras sastāvdaļas daudzumu, jo pārtikas sodas pārākums var ietekmēt produkta garšu un tekstūru. Vai zināt par šādu kombināciju?
Soli pa solim: kā pagatavot šo maisījumu mājās
1. Sagatavojiet sausās sastāvdaļas: bļodā sajauciet miltus, cukuru un citas sausās sastāvdaļas saskaņā ar recepti.
2. Atdaliet pārtikas sodu un raugu: nomērīti receptē norādīto pārtikas sodas un rauga daudzumu.
3. Pievienojiet pārtikas sodu: pievienojiet pārtikas sodu sausajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisiet, lai tā vienmērīgi izkliedētos, kā saka Čovi.
4. Pievienojiet raugu: ja receptē ir arī raugs, pievienojiet to sausajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisiet.
5. Savienojiet ar šķidrajām sastāvdaļām: pievienojiet šķidrās sastāvdaļas sausajam maisījumam un maisiet, līdz iegūst vienmērīgu mīklu.
6. Cepiet vai gatavojiet uzreiz: pārtikas soda un raugs darbosies cepšanas vai gatavošanas laikā, palīdzot mīklai uzrūgt.
Pārtikas soda — noslēpums, kas var pārveidot jūsu augus
Starp daudzajiem pārtikas sodas lietošanas veidiem tās iekļaušana telpaugu kopšanā var būt izšķiroša, ja to lieto atbildīgi un ar zināšanām.
Pārtikas sodas lietošanai dārzkopībā ir nopietni iemesli . Pateicoties savam sastāvam, tā ir noderīgs līdzeklis augu veselības uzturēšanai slēgtās telpās, kur tādi faktori kā mitrums, ierobežota ventilācija un tiešas saules staru trūkums var radīt apstākļus, kas veicina sēnīšu un citu kaitēkļu attīstību.
-Dabiska barjera pret sēnītēm un kukaiņiem
Pārtikas soda ir pretgribas īpašības, kas palīdz novērst vai kontrolēt izplatītu telpaugu slimību attīstību. Tās ir miltrasa un viltus miltrasa, kas izraisa balti plankumi vai miltrasa uz lapām. Šīs sēnītes var pakāpeniski vājināt augu, ja tās netiek savlaicīgi ārstētas.
Turklāt šis savienojums palīdz atbaidīt dažus kukaiņus, piemēram, ābolu lapgrauzis un miltveidīgo tārpu. Šie sīkie kaitēkļi bieži barojas ar sulu, samazinot auga dzīvotspēju un palēninot tā attīstību. Pārtikas soda neiznīcina kaitēkļus pilnībā, bet rada mazāk labvēlīgu vidi to vairošanās.
Vēl viena svarīga priekšrocība ir tā spēja neitralizēt smakas un baktērijas augsnē, īpaši podos, kurus bieži laista vai kuriem ir slikta drenāža . Tas palīdz uzturēt substrātu labā stāvoklī, kas pozitīvi ietekmē auga vispārējo veselību.
-Drošas lietošanas metodes
Ir vairāki veidi, kā pievienot pārtikas sodu telpaugu kopšanai. Viens no visizplatītākajiem — apsmidzināšana . Lai to izdarītu, izšķīdina vienu tējkaroti pārtikas sodas vienā litrā ūdens un pievieno pilienu neitrāla mazgāšanas līdzekļa. Lapas apsmidzina ar šķīdumu reizi nedēļā, vēlams dienas laikā, kad uz augiem nekrīt tieši saules stari.
Cits variants — izkaisīt nelielu daudzumu preparāta uz substrāta virsmas ap stumbru. Šī metode palīdz novērst sēnītes veidošanos pie auga pamatnes, īpaši periodos, kad ir augsta mitruma.
Pārtikas sodu var izmantot arī tukšo podu tīrīšanai pirms pārstādīšanas. Tas noņems atliekas, kas var izraisīt problēmas nākotnē.